BREAKING NEWS

Εκτός της προκήρυξης για την στελέχωση των ΜΕΘ οι φυσικοθεραπευτές


Εκτός οι φυσικοθεραπευτές από την προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού με στόχο την στελέχωση των (ΜΕΘ). O Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών σε επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητούν την άμεση διόρθωσή της ώστε η φροντίδα και θεραπεία των ασθενών να είναι ολοκληρωμένη.

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την διαδικασία πρόσληψης 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με διετείς συμβάσεις. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η ενεργοποίηση 120 - 130 κλινών.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στην επιστολή του επισημαίνει «από το παραπάνω εγχείρημα του Υπουργείου Υγείας, απουσιάζει η παρουσία φυσικοθεραπευτών, μιας ειδικότητας και μιας μορφής συντηρητικής θεραπείας, αναγκαίας και αναντικατάστατης, για τη βελτίωση της κλινικής εικόνας των παραπάνω ασθενών. Είναι διεθνώς αποδεκτό ότι για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια οι ΜΕΘ χρειάζονται την παρουσία φυσικοθεραπευτών».

Σύμφωνα με τα ελάχιστα αποδεκτά πρωτόκολλα στελέχωσης και ασφαλούς λειτουργίας των ΜΕΘ που έχει εκδόσει η (ESICM) η αναγκαία αναλογία ανά πέντε κλίνες (ΜΕΘ) αντιστοιχεί ένας φυσικοθεραπευτής.

Δημοσίευση σχολίου