Υπό την κηδεμονία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται πλέον η μεγάλη κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Zaman.
Η εφημερίδα η οποία ήταν έως τώρα ιδιαίτερα επικριτική έναντι του προέδρου της Τουρκίας κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της στο οποίο τηρεί πλέον σαφώς φιλοκυβερνητική γραμμή με τις συνήθως επικρίσεις της προς το κυβερνητικό έργο να ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Η πρώτη σελίδα της εφημερίδας, φιλοξενεί ένα φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης να κατασκευάσει μια γέφυρα κόστους τριών δισ. δολαρίων ανάμεσα στην ασιατική και την ευρωπαϊκή όχθη της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο ότι το φύλλο της Κυριακής δεν έγινε από προσωπικό της Zaman.
«Το Ίντερνετ έχει κοπεί, δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας.
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλες τις εφημερίδες με το μέρος του και έτσι η Zaman πλέον σε απόλυτη ταύτιση με τον υπόλοιπο φιλοκυβερνητικό Τύπο, δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα της φωτογραφίες από κηδείες «μαρτύρων» στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η εφημερίδα, με τιράζ περίπου 650.000 φύλλα, είχε το Σάββατο ως τίτλο «Ημέρα Ντροπής» για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, καθώς είχε καταφέρει να κυκλοφορήσει ένα τελευταίο φύλλο λίγο πριν τεθεί υπό την κηδεμονία των αρχών.
Για φθηνά ηλεκτρονικά προϊόντα πατήστε εδώ
Δημοσίευση σχολίου