
Τον ελαφρύ τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ ατόμων είχε ως αποτέλεσμα τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες το βράδυ μεταξύ Αφγανών και Σύρων προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.
Γύρω στις 10.30 περίπου το βράδυ η περιοχή στο Λιμάνι μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς ξέσπασε πετροπόλεμος. Τα επεισόδια άρχισαν από την πύλη Ε-2 και επεκτάθηκαν στην Ε-1.
Από τα επεισόδια έσπασαν υαλοπίνακες στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.
Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.
Εντωμεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 1» με επτά μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», το οποίο μεταφέρει έναν πρόσφυγα από τα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στον Πειραιά βρίσκονται 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες.
Δημοσίευση σχολίου