
Λίγο πριν ξεκινήσει το Euro 2016 στις 10 Ιουνίου η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο για τη γαλλική κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μία απεργία διαρκείας στους σιδηρόδρομους έπειτα από κοινωνική αναταραχή τριών μηνών για τη μεταρρύθμιση των εργασιών σχέσεων.
Oι εργαζόμενοι στην SNCF, επίσημο μεταφορικό φορέα της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ξεκίνησαν χθες το βράδυ απεργία, αυτή τη φορά χωρίς ημερομηνία λήξης.
Η απεργιακή κινητοποίηση πλήττει λιγότερο τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και περισσότερο τις τοπικές συνδέσεις, με ένα μεγάλο αριθμό συρμών του προαστιακού να είναι σήμερα εκτός λειτουργίας στη γαλλική πρωτεύουσα.
Η CGT έχει εξαγγείλει απεργία στο μετρό και τις δημόσιες μεταφορές στο Παρίσι και την περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας από αύριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλα προβλήματα. Απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζονται επίσης στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων και στα αεροδρόμια, ενώ το συνδικάτο των πιλότων της Air France προειδοποιεί για απεργία εντός του Ιουνίου.
Δημοσίευση σχολίου