Θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως και την Κυριακή, όπου εκδηλώνονται κατά τόπους σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.
Το Σάββατο και την Κυριακή με μειωμένη γενικά ένταση κυρίως τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Δημοσίευση σχολίου