Ο νόμος Παππά δεν πέφτει, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339» για την αδειοδότηση. «Ο νόμος μένει ολόκληρος όπως είχε ψηφιστεί και το μόνο που αλλάζει είναι ότι το ‘αιτιολογημένη γνώμη’ του ΕΣΡ γίνεται ‘σύμφωνη’ γνώμη» διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας. Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιμένει στον όρο «αναστολή» αντί για «κατάργηση» του νόμου, αλλά και στον αριθμό των τεσσάρων αδειών.
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι με την απόφαση του ΣτΕ «μπήκε ένα προσωρινό φρένο» αλλά, όπως είπε, η διαδικασία που ακολουθήθηκε «έχει ρυμουλκήσει όλα τα κόμματα σε θέσεις λογικής».
«Είμαστε σταθεροί στη γραμμή ότι το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να ρυθμιστεί. Δεν ακούω κανέναν να λέει ότι δεν πρέπει να εκδοθούν άδειες. Θέλω να το θεωρήσω αυτό ως ένα κέρδος συνολικά για την ελληνική πολιτική», τόνισε.
Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι υπάρχουν δύο θέματα: η αδειοδότηση αυτή καθ' αυτή και το τι θα γίνει από τώρα ως την αδειοδότηση. «Εάν βγει ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε. Εάν όμως μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας» είπε χαρακτηριστικά. «Οι Ανεξάρτητες Αρχές εφαρμόζουν τον νόμο» και δεν νομοθετούν, συνέχισε επισημαίνοντας ότι «δεν κατέπεσε ο νόμος, αλλά έχει προσβληθεί μόνο η μεταφορά αρμοδιοτήτων».
Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα για την επίτευξη συναίνεσης, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Υποστήριξε παράλληλα ότι τυχόν άρνηση της Ν.Δ. να συναινέσει θα έχει τεράστιο κόστος για την ίδια. «Θα είναι πολύ αρνητικό γεγονός. Θα είναι μία ακραία έκφραση μιας προσπάθειας αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής από τη Ν.Δ.», ανέφερε.
Δήλωσε πάντως ότι αναμένει την επίσημη τοποθέτηση της Ν.Δ. στη Διάσκεψη των Προέδρων και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ «σημαίνει ότι κάνει ένα βήμα πίσω». Υπογράμμισε πάντως ότι η Ν.Δ. «δεν μπορεί να διεκδικεί να συγκυβερνήσει με θεσμικούς εκβιασμούς ή δια της αποστασιοποίησης» στο να συμβάλλει στη λύση.
Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «έχει διαμορφωθεί μια λογική συναινέσεων» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, χαρακτηρίζοντας «θετική έκπληξη» τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, ο κ. Παππάς είπε ότι ήταν «ένα πολιτικό ταξίδι» που διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας και έγινε ενάμιση χρόνο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση.
Έκανε επίσης λόγο για «σπέκουλα» και πρόσθεσε ότι το «να ξεθάβεται ένα ταξίδι που έγινε πριν από τρία χρόνια για να δημιουργηθούν σκιές είναι μία ανεπιτυχής προσπάθεια συμψηφισμού».
Σημείωσε παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν έχει οικονομικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα, αν και - όπως είπε – θα ήταν ευχής έργο να έχει η χώρα κάποια ωφελήματα, καθώς πρόκειται για τη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.
Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε αστεία, τα όσα γράφονται περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ για τον ανασχηματισμό είπε ότι είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σημείωσε ότι «ο αρχιεπίσκοπος μάς έχει συνηθίσει σε έναν λόγο αγάπης και κατανόησης, θέλουμε να συνεχίσει έτσι» και ζήτησε να μην κλιμακώνεται η ένταση Εκκλησίας - κράτους.
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου