BREAKING NEWS

Τουρκία: Την εγκαταλείπουν σταθερά οι σύμμαχοί της

Τουρκία: Την εγκαταλείπουν σταθερά οι σύμμαχοί της

Η παροχή εξοπλισμού στους Κούρδους επέφερε αναστάτωση στην Άγκυρα.

Σαφή διασύνδεση της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στην Ουάσινγκτον και της πρόσφατης απόφασης για παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στους Κούρδους αντάρτες, βλέπει ο τουρκικός τύπος, ανησυχώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αποστροφή των ΗΠΑ, αλλά και η αντιπαλότητα με την Ευρώπη.
Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος - αναλυτής της γειτονικής χώρας, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik εξηγεί πως η παραπάνω κίνηση της Ουάσινγκτον που ξάφνιασε την Άγκυρα, προμηνύει εξελίξεις και θα καθορίσει πλήρως την ατζέντα της συνάντησης μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν.
"Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ερντογάν σχεδίαζε να παρουσιάσει τις εικόνες των μαχητών των Κουρδικών Μονάδων YPG μαζί με τους Αμερικανούς στρατιώτες, με άλλα λόγια, ο τόνος του ταξιδιού του θα απαιτούσε να στείλει το ακόλουθο μήνυμα: Μην παρουσιάζετε αυτό το θέμα κατ 'αυτόν τον τρόπο, είναι ένα ευαίσθητο θέμα για μας.
Ο κύριος κίνδυνος, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, είναι ότι μέσω του YPG, αυτά τα όπλα θα καταλήξουν στα χέρια του PKK και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Τουρκίας".
Τα παραπάνω σημείωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος, που αποτυπώνει το γενικότερο "μούδιασμα" των τελευταίων ημερών στην Τουρκία.
Αίνιγμα παραμένει η στάση της Ρωσίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να σχολιάσει το γεγονός, μην παίρνοντας ωστόσο ξεκάθαρη θέση και ανησυχώντας την Άγκυρα. 
Αν δεχθούν οι δύο υπερδυνάμεις να εξοπλίσουν εξ ολοκλήρου τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ, κατά τον Τούρκου δημοσιογράφο, τότε δεν θα υπάρχει γυρισμός. 


Δημοσίευση σχολίου